На 27 май отбелязваме Световния ден на спешната медицинска помощ. Днес

...
На 27 май отбелязваме Световния ден на спешната медицинска помощ. Днес
Коментари Харесай

ВМА започна да обучава парамедици и се поклони пред спешните медици

На 27 май означаваме Световния ден на незабавната здравна помощ. Днес погледите справедливо са отправени към екипите от Спешна помощ, които са на „ първа линия “ непрекъснато и целогодишно. От ВМА поздравиха незабавните си медици с обява във Facebook. 

Натоварени, само че отдадени на своето предопределение, вдъхващи религия и вяра. Аплодисменти за незабавните медици – лекари, медицински сестри, санитари, механически сътрудници! Благодарение на тях, пациентите получават късмет за навременна, а неведнъж и животоспасяваща помощ, се споделя в обявата. 

Обучението по първа помощ е идея за Военномедицинска академия (ВМА), пишат от болничното заведение. Стотици са бойните санитари, подготвени във ВМА да избавят живот както на фронта, по този начин и при бедствия, повреди и произшествия в спокойно време.

От тази година ВМА стартира образованието и по специалност " Парамедик ", компетентност " Транспортиране на потърпевши и заболели хора, оказване на първа помощ и асистиране в незабавни отделения ", което ще се организира в Центъра за професионално образование. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР